PPG je svetski proizvođač i dobavljač boja, premaza, optičkih proizvoda i specijalnih materijala. Kroz liderstvo u inovacijama, održivosti i bojama, PPG pomaže korisnicima u industrijskim, transportnim, potrošačkim proizvodima i građevinskim tržištima. PPG ima proizvodne pogone u više od 156 lokacija i posluje u skoro 70 zemalja širom sveta. Od kraja 2014 godine PPG zapošljava 47,000 ljudi širom sveta. Neto prodaja kompanije u 2018 godini je iznosila $ 15,4 milijarde dolara. Kompanija vrši svoje poslovanje kroz dva segmenta : Performance Coatings i Industrial Coatings.

Od 2010 godine CHIARA d.o.o Brčko  gotovo u celosti preuzima proizvodni program firme Prohema d.o.o. Brčko sa kojom je i prethodnih godina imala veoma uspešnu poslovno tehničku saradnju . CHIARA d.o.o. je usvojila i zadržala brend Prohema i osposobila se za proizvodnju i plasman proizvoda na teritorije BiH i u regionu. Naša poslovna filozofija polazi od kupca i njegovih zahtjeva za vrhunskim kvalitetom proizvoda i usluga. Zbog toga je sama prodaja proizvoda samo mali dio niza aktivnosti koje nazivamo našom brigom o kupcu. Prodaja proizvoda prati kompletnu info i logističku podršku, a to podrazumijeva: transport robe do kupca, prezentacija proizvoda, tehnički servis, prospektni materijali,  info-telefonski servis

Imel je osnovan 1964. godine sa ciljem stvaranja opreme za farbanje, a danas je svetska referenca na tržištu kada je reč o opremi i linijama za farbanje. Kompanija koja izvozi u više od 70 zemalja. Kompanija vrši svoje poslovanje kroz više segmenata: AUTOMOTIVE sektor, AGRICULTURAL, CONSTRUCTION AND EARTH MOVING MACHINES sektor, WHITE APPLIANCES sektor i GENERAL INDUSTRY sektor.