PPG je svetski proizvođač i dobavljač boja, premaza, optičkih proizvoda, specijalnih materijala, stakla i staklenih vlakana. Kroz liderstvo u inovacijama, održivosti i bojama, PPG pomaže korisnicima u industrijskim, transportnim, potrošačkim proizvodima i građevinskim tržištima. PPG ima proizvodne pogone u više od 150 lokacija i posluje u skoro 70 zemalja širom sveta. Od kraja 2014 godine PPG zapošljava 46,100 ljudi širom sveta.Neto prodaja kompanije u 2014 godini je iznosila  $ 15,4 milijarde dolara. Kompanija vrši svoje poslovanje kroz tri segmenta : Performance Coatings, Industrial Coatings (Industrijski premazi) i Glass (Staklo).

PPG  je svetski lider u zaštitnim i morskim premazima, razvijajući proizvode koji zaštićuju imovine korisnika u nekim od svetski najtežim uslovima i okruženjima, uključujući: Civil infrastructure (Infrastrukturne objekte), Offshore (Objekte u blizini obala), Petrochemical (Petrohemijske objekte), Power (Energetske objekte), Marine (Pomorske objekte). Globalna i lokalna podrška: PPG PMC imaju 34 proizvodna pogona raširena po svim kontinentima. Svakodnevno poslovanje sa korisnicima je usko povezano na lokalnom nivou kako bi se obezbedila sveobuhvatna podrška. Tehnička podrška širom sveta je zasnovana na više od 60 zemalja preko našeg tima stručnjaka. Naši eksperti blisko sarađuju sa klijentima da procene specifične zahteve i odaberu optimalna rešenja.

Od 2010 godine CHIARA d.o.o Brčko  gotovo u celosti preuzima proizvodni program firme Prohema d.o.o. Brčko sa kojom je i prethodnih godina imala veoma uspešnu poslovno tehničku saradnju . CHIARA d.o.o. je usvojila i zadržala brend Prohema i osposobila se za proizvodnju i plasman proizvoda na teritorije BiH i u regionu. Naša poslovna filozofija polazi od kupca i njegovih zahtjeva za vrhunskim kvalitetom proizvoda i usluga. Zbog toga je sama prodaja proizvoda samo mali dio niza aktivnosti koje nazivamo našom brigom o kupcu. Prodaja proizvoda prati kompletnu info i logističku podršku, a to podrazumijeva: transport robe do kupca, prezentacija proizvoda, tehnički servis, prospektni materijali,  info-telefonski servis