FORGOT YOUR DETAILS?

Projektovanje, izrada i montaža opreme za farbanje

Prohema SRB je generalni zastupnik i distributer kompanije Imel spa za tržište Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije.

Imel u brojevima

0
godina iskustva
0
zemalja
0
realizovanih sistema
0
sektora proizvodnje

Sektori

Različite oblasti koje Imel snabdeva sistemima za farbanje
Autoindustrija

Najzahtevniji sektor po pitanju kontrole kvaliteta i performansi proizvodnje. Imel godinama obezbeđuje fabrikama najboljih evropskih proizvođača linije za farbanje, kako karoserijskih i plastičnih komponenti, tako i svetlosnih grupa.

Industrija

Ponuda sistema varira od čelične do aluminijumske opreme: kućni radijatori, razmenjivači toplote, rebrasti transformatori, cilindri, pumpe, medicinska oprema i sl.

Poljoprivredna i građevinska mehanizacija

Fleksibilnost Imelove ponude odgovara i na najširi spektar zahteva. Primera radi, Imel je obezbedio sistem premaza za najveći rudarski kamion na svetu.

Bela tehnika

Imel je u ovom sektoru postao aktivan dobavljač premaznih sistema šezdeseih godina prošlog veka. Čak i danas se najveći proizvođači kućnih aparata oslanjaju na Imel koji demonstrira izvrstan nivo pouzdanosti svoje opreme i usluga.

Procesi

Tipovi sistema za farbanje u zavisnosti od vrste procesa

1

Predtretman

Dizajn i konstrukcija linija za predtretman sa potapanjem i prskanjem za sve vrste metala i plastike.

Imel poseduje obimno iskustvo sa linijama za predtretman i može da se pohvali dugom listom referenci sa klijentima koji zahtevaju najviše standarde.

Imel projektuje i obezbeđuje namenska rešenja opreme na osnovu ciklusa predloženog od strane klijenta, pruža umanjene emisije štetnih gasova, uštedu energije i nulto pražnjenje zarad zaštite okoline i uvek obraća posebnu pažnju na bezbednost osoblja u fabrikama. 

2

Elektroforeza

Još od 1964. godine Imel projektuje i proizvodi sisteme za tretman i premazivanje najrazličitijih proizvoda kao što su mašine za pranje veša i posuđa, ramovi za motocikle, poljoprivredne mašine, kabine kamiona, komponente za autoindustriju, kućne radijatore, medicinsku opremu i mnoge druge.

Imel posvećuje posebnu pažnju istraživanju i razvoju novih rešenja koja mogu da garantuju najbolji kvalitet gotovog proizvoda. Pažnja nije posvećena samo kvalitetu konstrukcije i izboru materijala za izradu, već i dizajnu u skladu sa naprednih tehnikama održavanja uzimajući u obzir najrigoroznije standarde bezbednosti.

3

Praškasto i mokro premazivanje

Projektovanje sistema koji obezbeđuju najviši kvalitet gotovog proizvoda sa veoma visokom efikasnošću uklanjanja viška nanosa, kako suvih tako i tečnih pomoću vazdušne recirkulacije kabine.

Peći su projektovane tako da pružaju konstantnu temperaturu i nisku potrošnju.

4

Plastifikacija

Imelovi sistemi omogućavaju obradu širokog spektra plastičnih proizvoda tipičnih za auto-moto sektor, kao što su: branici, retrovizori, spojleri, maske i ostalih komponentni napravljenih od materijala poput - PP, PP/EPDM, ABS, PC, PA, PUR i PPO.

5

Specijalni sistemi

Zahvaljujući istraživanjima i eksperimentisanju, Imel je razvio originalan dizajn sistema za mnoge sektore: sistemi za staklasto emajliranje (primena staklaste glazure); mašine za premaz manjih metalnih rezervoara; automatske mašine za emajliranje lonaca i tiganja; sistemi za sušenje; sistemi za plastifikaciju tečnog sloja; automatski premazni sistemi za limove i profile i sl.

 

6

Galvanizacija

Imel je razvio sisteme za tradicionalnu završnu obradu metala (cink, nikl, hrom, itd.) kako za hemijsko tako i za elektrolitičko pražnjenje, kod “frame bar” i “roto barrel” procedure. Takođe je razvio PCB sisteme koji su namenjeni industriji profesionalnih i visokotehnoloških štampanih ploča.

TOP